Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- العهد نوشت: قطر وعربستان سعودي در پشت پرده درگيري گروه هاي تروريستي در سوريه قرار دارند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، العهد نوشت عربستان سعودي و قطر که حاميان تروريست هاي سوريه هستند در پشت پرده درگيري گروه هاي تروريستي در غوطه شرقي قرار دارند و براي به کرسي نشاندن خواسته هاي خود با يکديگر رقابت مي کنند در حاليکه روند سريع تحولات در سوريه و نتيجه تحولات پيچيده سياسي و نظامي زمينه را براي ايجاد يک فرمول جديد در سوريه فراهم ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


العهد لبنان در مطلبي به قلم علي حسن نوشت: «چهارمين دور مذاکرات آستانه در شرايط متغير سياسي و ميداني آغاز شد که بارزترين اين تحولات درگيري ميان گروه هاي تروريستي است؛ درگيري هايي که به جنگ نسل کشي و نابودي در غوطه شرقي در دمشق ناميده شده است و چه بسا تحولات تاثيرگذار در روند نشست آستانه باعث کاهش بهره برداري از نتايج اين تلاش سياسي شود.» به طور يقين رقابت اين گروه ها بر سر يک قطعه جغرافيايي علل زيادي دارد که برخي از آن علل منطقه اي و برخي ديگر علل محلي براي خدمت به طمع ورزي هاي فرماندهان اين گروه ها دارد. پافشاري گروه موسوم به «جيش الاسلام» براي ادامه جنگ بدون آنکه نيت آتش بس را در سر داشته باشد و همچنين آمار بالاي کشته شدگان در ميان طرف هاي درگيري و حمله بي وقفه به غيرنظاميان نشان از ناسازگاري ميان قدرت هاي حامي دو طرف دارد. (عربستان حامي جيش الاسلام و قطر پشتيباني جبهه النصره است)
اسامه دنوره کارشناس و تحليلگر مسائل سياسي به پايگاه العهد گفت: «نبرد موجود ميان گروه هاي مسلح در غوطه شرقي علل زيادي دارد که بارزترين آن منافع محلي است و اين منافع، شامل گسترش حوزه کنترل جغرافيايي، تحکيم مواضع راهبردي و نقاط قاچاق به غوطه شرقي است و افزون بر آن گروه هاي مسلح براي تثبيت حضور خود در مناطق مسکوني و تحميل ماليات براي غيرنظاميان نيز رقابت مي کنند که اين موضوع باعث تقويت وزنه سياسي و نظامي و در نتيجه گسترش دامنه کنترل و مساحت هاي تحت نفوذ به نفع گروه پيروز در برابر گروه شکست خورده خواهد شد.»
دنوره درباره نقش طرف هاي منطقه اي حامي گروه هاي جنگجو در سوريه تصريح کرد: «طرف هاي منطقه اي در پشت پرده اين گروه ها با قدرت رقابت مي کنند.»
وي افزود: «قطر و عربستان سعودي در نشان دادن افراط گرايي و تندروي در حل مسئله سوريه روي دست يکديگر بلند شده اند
دنوره اظهار داشت: «اختلاف حاميان گروه هاي مسلح، بر سر گسترش نفوذ گروه هاي تحت حمايت آنها است تا بتوانند برگه هاي برنده خود را در مذاکرات تقويت کنند.»
اين تحليلگر مسائل سياسي گفت: «اين درگيري ها به تلاش هاي صورت گرفته براي جداسازي تروريست هاي حاضر در نشست آستانه از جبهه النصره مربوط مي شود چراکه روسيه دستکم براي پيشبرد روند سياسي بر لزوم دور بودن گروه هاي مسلح از جبهه النصره پافشاري مي کند و قطعنامه شماره 2254 و ساير قطعنامه هاي شوراي امنيت در اين خصوص نيز خواستار آن هستند.»
به نظر مي رسد رياض از تکرار سناريوي توافقنامه چهار شهرک (الزبداني، مضايا، کفريا و الفوعه) در غوطه شرقي که چند هفته پيش اجرا شد و قطر و ترکيه، پشتيبان و تضمين کننده گروه هاي مسلح در اين توافقنامه بودند نگران است و گروه هاي وابسته به عربستان سعودي براي شکست اين توافق تلاش کردند.
دنوره افزود: «سخت است بگوييم تروريست هاي وابسته به عربستان سعودي بهتر يا بدتر از تروريست هاي وابسته به قطر هستند، بر عکس اين موضوع هم درست نيست چراکه تروريست هاي وابسته به عربستان از حملات اخير تروريست هاي قطر در شرق دمشق پايتخت سوريه خودداري کرده بودند. بر خلاف شايعاتي مبني بر احتمال اينکه تروريست هاي عربستان توافقنامه آتش بس يا توافق حل و فصل در غوطه شرقي را امضا کنند اما جبهه النصره (وابسته به قطر) با هر گونه راه حل سياسي مخالف است و اين در حالي است که تروريست هاي جيش الاسلام (وابسته به عربستان) اخيرا شماري از گروگان ها را در شهر دوما آزاد کردند و از اينرو اين گروه ها براي تقويت مواضع و برگ هاي برنده خود و نه اختلاف بر سر قاطعيت و نرمش با يکديگر رقابت مي کنند.»
دنوره گفت: «عربستان سعودي تلاش مي کند تا با تسلط جغرافيايي از طريق گسترش دايره نفوذ تروريست هاي وابسته به خود، بر کشورهاي حامي گروه هاي مسلح تسلط يابد چراکه اظهارات اخير محمد بن سلمان جانشين وليعهد عربستان سعودي نشاني از تمايل اين کشور براي توقف درگيري هاي منطقه يا دستکم کاهش شدت اين درگيري ها ندارد. همچنين اظهارات هيئت گروه هاي مسلح در «آستانه» نيز تکرار طوطي وار اظهارات گذشته است که در آن هيچ واقع بيني سياسي درباره نقش ايران (در سوريه) وجود ندارد و به همين سبب تمايل عربستان سعودي براي تقويت برگ برنده هاي خود به عنوان بخشي از تثبيت مواضع اش در چارچوب درگيري هاي منطقه اي، تلاشي قابل درک است.»
دنوره درباره اهميت رويدادهاي آستانه تصريح کرد: «طرح روسيه مبني بر ايجاد مناطق عاري از تنش و درگيري با موافقت کشورهاي حامي و دولت سوريه، يک تحول مهم در حل سياسي بحران سوريه به شمار مي آيد و عملي شدن اين طرح در وهله نخست به صداقت ترکيه در پايبندي به تعهداتش، کاهش تدريجي حمايت هاي اين کشور از جبهه النصره و درخواست از تروريست هاي آنکارا براي جدا شدن از ترکيه بستگي دارد.»
اين کارشناس مسائل سياسي در پايان تاکيد کرد: «اگر اين تلاش ها نتيجه اي نداشته باشد يک تلاش يکطرفه خواهد بود که در اين صورت اين تلاش در چارچوب راهبرد گرفتن بهانه ها از طرف مقابل است، اين راهبردي است که کرملين براي جلوگيري از مخالفت با روند سياسي و جلوگيري از تلاش ترکيه و آمريکا براي مشارکت در مبارزه جديد با تروريسم در پيش گرفته و در نتيجه اين راهبرد روسيه يک نقشه راه عملي براي باز کردن گره هاي حل سياسي بحران سوريه است.» چه بسا روند سريع تحولات در سوريه و نتيجه تحولات پيچيده سياسي و نظامي زمينه را براي ايجاد يک فرمول جديد در سوريه فراهم سازد؛ وضعيتي که به طور کامل بر روند حل بحران اين کشور تاثير خواهد گذاشت.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۰۳۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند

به گزارش بلومبرگ، شهروندان عربستان سعودی در ماه‌های اخیر به دلیل اشتراک‌گذاری احساسات ضد رژیم صهیونیستی در شبکه‌های اجتماعی به طور فزاینده‌ای دستگیر شده‌اند.

به گزارش ایسنا، طبق این گزارش، ریاض نگران است که جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس و ملت فلسطین و همچنین حملاتی که توسط دیگر نیروهای مقاومت انجام می‌شود، غرب آسیا را وارد یک جنگ همه‌جانبه کند.
شبکه خبری بلومبرگ به نقل از منابع مطلع که خواستند نامشان فاش نشود، گزارش می‌دهد که در میان بازداشت‌شدگان اخیر یکی از مدیران شرکتی بود که در طرح محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برای تقویت اقتصاد نقش داشت. گزارش شده است که این مقام در مورد جنگ غزه اظهاراتی کرده بود که تنش‌زا تلقی می‌شد.
بنا به گزارش‌ها، یک زندانی دیگر از شهروندان سعودی خواسته بود تا برندهای آمریکایی فعال در عربستان سعودی را تحریم کنند.
یک منبع نزدیک به دولت عربستان سعودی در گفت‌وگو با بلومبرگ تاکید کرد که این بازداشت‌ها ناشی از این نگرانی است که تأثیرات افراد وابسته به امنیت این کشور آسیب می‌رساند. در این گزارش آمده است که آمار دقیقی از تعداد بازداشت‌های صورت گرفته از ۷ اکتبر وجود ندارد.
این سرکوب‌ در حالی صورت می‌گیرد که ایالات متحده به همکاری با ریاض برای یافتن راهی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد. در اوایل این هفته، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در سفر ریاض گفت کار فشرده‌ای برای دستیابی به توافقی برای این منظور انجام شده و این توافق «به طور بالقوه به تکمیل شدن بسیار نزدیک است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه