Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- واشنگتن پست در گزارشي به اين سئوال پاسخ داد: درباره قطر چه اتفاق هايي در حال روي دادن است؟
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، روزنامه «واشنگتن پست» نوشت: شدت و گستردگي مقالاتي که در آنها از قطر انتقاد شده است نشاندهنده وجود يک کمپين (پويش) سازماندهي شده براي بي اعتبار کردن قطر در منطقه و نيز تضعيف دوحه در نظر دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين روزنامه آمريکايي در مطلبي به قلم کريستين کتس اولريچسن نوشت: بروز تنش ها در يک حمله بي امان و مستمر رسانه اي، بار ديگر امنيت و ثبات در قطر را تهديد کرده است است. آنچه در ميان کشورهاي عضو «شوراي همکاري خليج (فارس)» در کانون اختلاف اخير قرار دارد، سخنان جنجالي منسوب به حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر در مراسم فارغ التحصيلي نظاميان در بيست و سوم مه است. وبسايت خبرگزاري رسمي قطر در گزارشي که آن روز منتشر کرد مدعي شد امير قطر اعلام کرد کشورش رابطه اي تيره با دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا دارد، حماس را «نماينده مشروع مردم فلسطين» خواند و ايران را «قدرتي بزرگ در ثبات منطقه» دانست.
تلويزيون قطر بعدا خبر سخنراني ادعايي امير اين کشور را در برنامه خبر شبانگاهي اش پخش کرد. پخش خبر سخنراني امير قطر در تلويزيون اين کشور، پيش از تکذيب دير هنگام دفتر ارتباطات دولت در روز بيست و چهارم مه صورت گرفت. دفتر ارتباطات دولت اعلام کرد وبسايت خبرگزاري قطر هک شده و سخناني دروغين در آن منتشر شده است.
تلاش براي بي اعتبار کردن قطر
صرفنظر از اينکه اين سخنان بيان شده باشند يا خير و افراد حاضر در مراسم جشن فارغ النحصيلي نظاميان مي گويند امير قطر اصلا سخنراني ايراد نکرده است، اظهارات وي موجب خشم رسانه هاي عربي شد که بيشتر آنها در امارات عربي متحده و عربستان مستقرند. امارات عربي متحده و عربستان در پي اين رويداد، مانع از پخش خبرهاي شبکه تلويزيوني الجزيره و رسانه هاي ديگر مستقر در قطر شدند و از آن زمان، مقاله هاي جديد در اين هفته منتشر شده است. هر کدام از مقاله ها تقريبا بدون استثناء اعلام کرده اند سخنراني امير قطر ايراد شده است و بر اين اساس، دوحه را به اينکه در برابر تهديد ايران و تروريسم در منطقه، کشوري ضعيف است متهم کرده اند. در اين مقاله ها از قطر خواسته شده است از بين ايران و «شوراي همکاري خليج (فارس)» يکي را انتخاب کند.
شدت و گستردگي مقالاتي که در آنها از قطر انتقاد شده است نشاندهنده وجود يک کمپين (پويش) سازماندهي شده براي بي اعتبار کردن قطر در منطقه و نيز تضعف دوحه در نظر دولت دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکاست. اين وضعيت،سه سال پس از بن بست نه ماهه ميان قطر و سه کشور همسايه اش يعني عربستان سعودي، امارات عربي و بحرين به وجود آمده است که شش کشور عضو شوراي همکاري خليج (فارس) را تحت تأثير قرار داد. از آن زمان حمد بن خليفه آل ثاني و شيخ محمد بن زايد وليعهد با نفوذ ابوظبي ، اغلب ديدارهايي داشته اند و تصميم قطر مبني بر استقرار هزار نظامي در سپتامبر 2015 به نظر مي رسيد نشان دهد مشکلات سال 2014 به پايان رسيده است. پس سئوال اين است که چه چيز تغيير کرده و چرا يک اختلاف ظاهرا نهفته ناگهان دوباره شدت گرفته است؟
عامل ترامپ
به نظر مي رسد تلاقي چند عامل، فضاي ژئو پولتيک را در منطقه خليج فارس تغيير داده باشد. دولت ترامپ اعلام کرد قصد دارد مجموعه اي از سياست هاي منطقه اي را دنبال کند که بيشتر از دوحه، در راستاي سياست هاي ابوظبي و رياض قرار دارند. محمد بن زايد و محمد بن سلمان جانشين وليعهد عربستان پيش از آنکه نشست سران رهبران کشورهاي اسلامي و عربي در رياض برگزار شود از واشنگتن ديدار کردند. بعلاوه، بي تجربگي افراد زيادي در محفل داخلي دونالد ترامپ فرصتي را در اختيار اماراتي ها و سعودي ها قرار داد تا طرز تلقي دولت را در واشنگتن در خصوص موضوعات مهم منطقه اي مانند ايران و اسلامگرايي شکل دهند. اين طرز تلقي هاي دولت آمريکا در ديدارها در رياض، آشکار بود. در حالي که دولت اوباما به دنبال بهبود تعامل آمريکا با شوراي همکاري خليج (فارس) به عنوان يک گروه بود، ترامپ در عوض، بر عربستان سعودي و امارات به عنوان دو رکن از سياست منطقه اي اش تمرکز کرد.
بر اساس گزارش ها، ارتباط قوي بين جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ با محمد بن سلمان در عربستان و يوسف العبيده سفير امارات در واشنگتن شکل گرفته است. افرادي مهم در داخل دولت آمريکا مانند جيمز ماتيس وزير دفاع و مايک پومپئو مدير سيا، ديدگاههايي در مورد ايران و گروه اخوان المسلمين دارند که عملا نمي توان آنها را با ديدگاههاي ابوظبي و رياض متفاوت دانست. عربستان و امارات در حال تبديل شدن به کشورهايي هستند که سياست هاي آمريکا حول محور آنها قرار دارد از جمله اين سياست ها مي توان به مجموعه اي از منافع امنيتي و دفاعي اشاره کرد. حمله مشترک نيروهاي ويژه آمريکايي و اماراتي در يمن در ماه ژانويه ممکن است نخستين مورد از ابتکارهاي مشترک متعدد در مناطق درگيري منطقه در ماهها و سال هاي پيش رو باشد. هر نشانه اي که ممکن است به صورت خصوصي مبادله شده يا نشده باشد، افزايشي چشمگير در ابراز وجود منطقه اي و داخلي بلافاصله پس از ديدار ترامپ از عربستان بوجود آمده است. در بحرين، مرگبارترين حمله نيروهاي امنيتي به مخالفان از سال 2011، به مرگ پنج نفر انجاميد. اين حمله فقط دو روز پس از آن صورت گرفت که ترامپ به پادشاه بحرين در مورد فرا رسيدن دوره اي جديد از روابط دو جانبه، اطمينان خاطر داد. پويش رسانه هاي اماراتي و سعودي بر ضد قطر با رويدادي مهم در واشنگتن همزمان شده است که تحليلگران و مقامات ارشد پيشين آمريکا درباره قابليت قابل اعتماد بودن قطر به عنوان يک شريک امنيتي قابل اعتماد در منطقه ابراز ترديد کردند. محافل حاکم در پايتخت هاي کشورهاي حوزه خليج (فارس) ممکن است به واسطه فضاي جديد سياسي در مورد اينکه براي پيگيري سياست هاي منطقه اي و داخلي افراطي تا چه اندازه مي توانند پيش بروند جسورتر شده باشند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۱۷۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم

محمد جواد ظریف وزیر پیشین امور خارجه اظهار کرد: کشور‌های جنوب خلیج فارس در حال اصلاح ادراک‌های غلط خود هستند، اما همچنان باقی مانده‌هایی از ادراک غلط وجود دارد و آن، خرید امنیت است. امروز دیگر جهان از قطب‌ها خارج شده است البته به معنای این نیست که کشور‌های قدرتمند دیگر وجود ندارند. بلکه دوگانه وفاداری و حمایت دیگر به شکلی که می‌شناختیم وجود ندارد و این موضوع را دوستان عرب ما در حاشیه جنوبی خلیج فارس خیلی زود فهمیدند.

به گزارش اکوایران، ظریف در ادامه افزود: امروز دوستان ما در جهان عرب این تصور را دارند که می‌توانند امنیت را از اسرائیل بخرند در حالی که اسرائیل در تاریخ تقلبی خود به هیچ کسی رحم نکرده است. این اشتباه شناختی کنار گذاشته نشده است.

وی تصریح کرد: اما اشتباه مشترک بین ما (بیشتر) و عرب‌ها این است که آمریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است. در حالی که آمریکا اولویت خود را از خلیج فارس خارج کرده است. یکی از دلایل برجام این بود که آمریکا می‌خواست حضور خود را در منطقه کم کند.

ظریف تاکید کرد: عدم حضور در ترتیبات امنیتی منطقه به معنای عدم شکل‌گیری ترتیبات امنیتی در خلیج فارس نیست. ما با عدم حضور در مذاکرات افغانستان نتوانستیم جلوی طالبان را بگیریم تنها منافع ما حذف شد.

وزیر سابق خارجه اظهار کرد: تصور نکنیم که اگر وارد FATF نشدیم مقررات آن بر ما حاکم نخواهد شد، زیرا امروز همه بانک‌های ما مجبور به رعایت آن هستند، اما با هزینه‌ای ۱۰ برابری.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • پشت پرده ماجرای برکناری خطیر از مدیرعاملی استقلال/ بازگشت آجورلو یا انتخاب آذری چقدر صحت دارد؟
  • پشت پرده ماجرای برکناری خطیر از مدیرعاملی استقلال/ بازگشت آجورلو و یا انتخاب آذری چقدر صحت دارد؟
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • پشت پرده برکناری علی خطیر؛‌ در باشگاه استقلال چه خبر است؟
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • رسانه‌های استان بوشهر در انتخابات اهتمام ویژه‌ای به امیدآفرینی داشته‌اند
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است