Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- حمايتهاي ترکيه و ايران مانع حمله ائتلاف سعودي به قطر شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، سردبير روزنامه اينترنتي رأي اليوم با اشاره به برخي از نقشه هاي آينده عربستان عليه قطر در نشست آينده شوراي همکاري خليج فارس ، برگزاري نشست مخالفان قطري در لندن و نيز ديدارگزينه مورد نظر رياض براي حکومت آينده قطر گفت حمايتهاي ترکيه و ايران جلوي نقشه عربستان ، امارات ، بحرين و مصر را براي حمله نظامي به قطر و سرنگوني نظام حاکم بر آن گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عبد الباري عطوان در بخش تصويري رأي اليوم تصريح کرد در اين قسمت مي خواهم درباره بحران خليج (فارس) با توجه به سفر اخير شيخ صباح الاحمد امير کويت به واشنگتن و ديدارش با دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و کنفرانس خبري که جنجال زيادي در محافل عربي و خارجي به سبب عبارات وارده در آن که درباره برخي عباراتش سوء تفاهم به وجود آمد و چه بسا عمدي باشد، صحبت کنم.
به نظر من ميانجيگري کويت به سمت برخورد با مانعي بزرگ و به سمت بن بست پيش مي رود زيرا اين ميانجيگري با انتقادات دو طرف بحران يعني ائتلاف چهار گانه به رهبري عربستان و کشور قطر مواجه شده است.
شيخ صباح الاحمد در کنفرانس خبري اخير خود گفت قطر با خواسته هاي سيزده گانه اي که کشورهاي تحريم کننده قطر خواسته اند، موافقت و آمادگي اش را براي گفتگو اعلام کرده است. او سپس در بخش بعدي صحبتهاي خود گفت برخي از اين خواسته ها به حاکميت قطر متعرض مي شود و به گفتگو نياز دارد و حتي اين براي کويت نيز پذيرفتني نيست.
اما نکته ديگري که باعث جنجال بزرگ و واکنشهاي خشمگينانه در محافل ائتلاف چهارگانه شد اين نکته بود که ميانجيگري اش در جلوگيري از مداخله نظامي در بحران از طرف کشورهاي تحريم کننده نتيجه داده است. فورا وزير خارجه قطر در گفتگو با شبکه تلويزيوني الجزيره گفت شروط سيزده گانه از طرف کشور قطر پذيرفتني نيست زيرا به حاکميت اين کشور لطمه مي زند و قطر به هيچ وجه آنها را نپذيرفته و شرط کرده است محاصره قطر برداشته شود تا دوحه به گفتگو و حتي به ميانجيگري بازگردد.
ائتلاف چهارگانه نيز بيانيه شديد اللحني پس از پايان کنفرانس خبري شيخ صباح با رئيس جمهور آمريکا صادر و ابراز تأسف کرد زيرا شيخ صباح درباره جلوگيري از مداخله نظامي صحبت کرد. اين بيانيه افزود مداخله نظامي اصلا نه در گذشته و نه در حال حاضر و نه در آينده مطرح نيست. به نظرم اين اختلافي که شيخ صباح مطرح کرد نشان از تنش شديد در اين بحران است .
معتقدم روزهاي آينده مملو از اتفاقات غافلگير کننده و تحولات تنش آفرينانه خواهد بود که شايد بسياري از معادلات را تغيير دهد. به نظرم مداخله نظامي وجود داشته است و نقشه هايي براي اين مداخله نظامي همانند سال 1996 ميلادي ريخته شده بود يعني زمانيکه عربستان و بحرين با حمايت مصر تلاش کردند در اين بحران مداخله و خليفه بن حمد آل ثاني را پس ازسرنگوني توسط پسرش بازگردانند.
آنچه که باعث جلوگيري از مداخله نظامي يا تعويق آن شده است چند علت دارد . يکي آنکه همه کودتاهاي نظامي سابق زماني رخ داد که اميران قطري ، کشور را ترک کردند. اين امير تميم را بر آن داشت قطر را ترک نکند و در کاخش بماند. پدرش شيخ حمد بن خليفه نيز هرگز قطر را ترک نکرد زيرا هر دو مي دانند ترک کردن قطر کار خطرناکي است. بار اول در سال 1972ميلادي زمانيکه شيخ احمد بن علي آل ثاني قطر را به مقصد ايران براي تعطيلات تابستاني ترک کرد پسر عمويش يعني خليفه بن حمد پدر بزرگ شيخ تميم کودتا کرد و شيخ احمد ديگر بازنگشت. شگفت آن است که شيخ احمد بن علي آل ثاني برادر شيخ عبد الله بن علي آل ثاني شاهزاده اي است که عربستان وي را در حال حاضر براي اميري قطر آماده مي کند .کودتاي دوم زماني بود که شيخ خليفه پدر بزرگ شيخ تميم قطر را به مقصد سوئيس ترک کرد و پسرش حمد بن خليفه در سال 1995ميلادي کودتا کرد.
شيخ تميم حتي زمانيکه دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا از وي دعوت کرد تا براي حل بحران خليج (فارس) به واشنگتن برود؛ چنين کاري نکرد زيرا چه بسا فکر کرد اين دامي است تا کشور را ترک کند و کودتا شود.
موضوع دوم آن است که قطر از هم پيمانانش يعني ترکيه و ايران کمک گرفته است. اطلاعات تأييد نشده اي وجود دارد که نشان مي دهد نيروهاي ترکيه اي در قطر به سي هزار نفر رسيده است و برخي مي گويند ده هزار نفرهستند اما حضور اين نيروها با تجهيزات سنگين نظامي براي دو هدف است يکي براي جلوگيري از هرگونه کودتاي داخلي و انقلاب داخلي عليه امير تميم و ديگري مقابله با هرگونه مداخله خارجي توسط کشورهاي تحريم کننده قطر. گزارشهايي وجود دارد که نشان مي دهد ايران فقط به گشودن بنادر و حريم هوايي اش به روي قطر براي شکستن محاصره بسنده نکرده بلکه به اعزام برخي مستشاران نظامي ايراني به قطر اقدام کرده است اما قطر اين گزارشها را تکذيب مي کند و مي گويد هيچ نيرو و مستشار ايراني در خاک قطر حضور ندارد در هر حال گزينه نظامي منتفي نيست ولي نمي دانيم چه زماني اتفاق خواهد افتاد و نمي دانيم بحران چگونه مديريت خواهد شد . يعني حرفهاي زيادي درباره تغيير نظام مطرح مي شود. سئوال مي شود که چگونه امير مورد نظر عربستان يعني عبد الله بن علي آل ثاني از رياض به دوحه و کاخ حکومت بازخواهد گشت؟ به نظر من طرحهايي وجود دارد و همه احتمالات در اين خصوص مطرح است . موضوع ديگر آن است که سه ماه آينده به معناي کامل کلمه ماههاي متنشجي خواهد بود . ما به سوي نشست سران شوراي همکاري خليج (فارس) حرکت مي کنيم در اين نشست چه اتفاقي خواهد افتاد؟ پيش از صحبت درباره اين نشست به نظرم چهار گام وجود دارد که چهار کشور تحريم کننده قطر براي آنها تدارک مي بينند تا ثبات نظام قطر را متزلزل کنند و گامهايي برداشته اند تا نظام را به نوعي تغيير دهند البته اگر بتوانند.
نخستين گام آن است که ما در آستانه برگزاري کنفرانسي بسيار مهم در لندن هستيم. اين کنفرانس متعلق به مخالفان قطري خواهد بود که در آن شماري از شخصيتهاي مخالف قطري و حتي افرادي از خاندان حاکم شرکت خواهند کرد . همچنين شايعاتي وجود دارد مبني بر اينکه شيخ عبد الله بن علي آل ثاني شايد اين کنفرانس را با حضور شماري از شخصيتهاي رسمي سعودي افتتاح کند. اطلاعات ما نشان مي دهد از وزيران خارجه سابق و کنوني در دولت انگليس و نيز از دستگاههاي بسيار قوي رسانه اي دعوت شده است در اين کنفرانس شرکت کنند. شخصا اطلاع دارم از شبکه تلويزيوني العربيه سعودي دعوت شده است در اين کنفرانس شرکت کند. شايد العربيه اين کنفرانس را پوشش مستقيم دهد. همچنين از اسکاي نيوز عربي متعلق به دولت امارات دعوت شده است . تدابير بسيار شديد امنيتي در اين خصوص اتخاذ شده است. معتقدم اوضاع رو به تشنج هرچه بيشتر پيش مي رود. از جمله کارهاي تنش آفرينانه چهار کشور عليه قطر آن است که گزارشها نشان مي دهد عربستان در حال تماس با دولت آمريکاست تا از شيخ عبد الله بن علي آل ثاني براي سفر به واشنگتن دعوت کند و با مسئولان آمريکايي مانند اعضاي مجلس سنا و مجلس نمايندگان ديدار نمايد. گام سوم آن است که گزارشها نشان مي دهد عربستان احتمالا براي سفر شيخ عبد الله بن علي آل ثاني به چند کشور عربي نزديک به رياض برنامه ريزي مي کند. نشست آينده شوراي همکاري خليج ( فارس ) نشست مشکلي خواهد بود . آيا در نشست آينده سران عرب شوراي همکاري خليج (فارس) با فشارهاي عربستان، دولت کويت از بن علي آل ثاني براي شرکت در اين نشست دعوت خواهد کرد ؟ آيا سناريوي (سوريه) که در نشست سران عرب در دوحه در سال 2013ميلادي رخ داد تکرار خواهد شد ؟ آيا به نمايندگي از قطر ، شيخ عبد الله بن علي آل ثاني سخنراني خواهد کرد ؟ همانند کاري که معاذ الخطيب و مخالفان سوري انجام دادند. نشست آينده مشکل خواهد بود و کويت با فشارهاي زيادي مواجه خواهد بود . معتقدم رهبران کشورهاي تحريم کننده قطر با شيخ تميم بر سر يک ميز نخواهند نشست و معتقدم شايد اين نشست به تعويق بيافتد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۸۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض

وزرای کشورهای عربی و اروپایی در نشست اخیر خود در ریاض بر لزوم توقف جنگ در نوار غزه و در پیش گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل 2 دولتی تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای ضمن پرداختن به جزئیات نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض درباره اجرای راه حل ۲ دولتی شامل به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عربی و اروپایی درباره لزوم توقف جنگ در نوار غزه و گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل ۲ دولتی توافق کردند.

ریاض، پایتخت عربستان روز دوشنبه میزبان نشستی با حضور وزرای خارجه کشورهای عربی و نمایندگان تعدادی از کشورهای اروپایی و نیز کمیته وزارتی مکلف از سوی سران کشورهای عربی اسلامی برای بررسی تحولات موجود در نوار غزه بود.

شرکت کنندگان در این نشست ضمن اعلام حمایت خود از تلاش‌ها برای رسیدن به یک آتش‌بس فوری در غزه، آزادسازی اسرا و گروگان‌ها، توقف جنگ و تمام اقدامات غیرقانونی یک جانبه در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی، حل بحران انسانی موجود در این منطقه را خواستار شده و بر اهمیت انتقال به یک روند سیاسی شامل راه‌حلی برای اختلافات 2 طرف فلسطینی و اسرائیلی تاکید کردند.

در این نشست موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایی که تاکنون این کار را انجام نداده‌اند و زمان و چگونگی این اقدام مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین شرکت کنندگان درباره آینده کشور فلسطین تاکید کردند لازم است حمایت‌ها از تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین افزایش یافته و از دولت جدید فلسطین حمایت شود و وجود دولتی یکپارچه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و غزه اهمیت دارد.

در همین رابطه شرکت‌کنندگان در این نشست بر اهمیت در پیش گرفتن رویکردی فراگیر، قابل اعتماد و بی‌بازگشت برای راه‌حل ۲دولتی طبق قوانین بین‌المللی و استانداردهای توافق شده از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت در این رابطه و طرح صلح عربی تاکید کردند.

آنها ظهار کردند: این روند می‌تواند در منطقه صلح عادلانه‌ای که حقوق ملت فلسطین را تامین کند، برقرار کند.

در این نشست مشترک به ریاست «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان، علاوه بر همتای نروژی او، نمایندگان کشورهای بحرین، پرتغال، فرانسه، الجزایر، اردن، آلمان، امارات، اسپانیا، ایرلند، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، اسلوونی، فلسطین، قطر، مصر و انگلیس و همچنین نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب حضور داشتند.

عربستان روز دوشنبه میزبان دیدارها و نشست‌هایی بود که در درجه اول بر حل مساله فلسطین و توقف جنگ در نوار غزه متمرکز بود.

رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حملات ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده که نتیجه آن شهید و زخمی شدن ده‌ها هزار غیرنظامی بوده که بیشتر آنها زن و کودک هستند و همینطور فاجعه انسانی و ویرانی گسترده‌ای در این منطقه رقم خورده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هیچ مماشاتی با اعمال قدرت علیه ایران در کار نیست | عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه گفتگو کردند
  • گفت‌وگو بورل و امیرعبداللهیان برای کاهش تنش‌ها در منطقه
  • کاهش تنش‌ها در منطقه محور تماس تلفنی بورل و امیرعبداللهیان
  • فیدان: تصمیم ورود به پرونده بین‌المللی علیه اسرائیل گرفتیم
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • کارگران در خنثی‌سازی تحریم‌ها مشارکت داشته‌اند