Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-03@21:46:23 GMT

نقشه ای که ادعای جعلی درباره خلیج فارس را باطل می کند

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۲۷۴۰۷

نقشه ای که ادعای جعلی درباره خلیج فارس را باطل می کند

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، ضاحی خلفان در چندین پیام توئیتری تاکید کرد که قطر در گذشته بخشی از بحرین بوده است. وی در یکی از این توئیت ها خواستار بازگشت قطر به سرزمین مادری یعنی بحرین شده است.
خلفان در توئیت دیگری گفته است، من قطر را به عنوان بخش جدائی ناپذیری از سرزمین تاریخی بحرین به شمار می آورم.
مقام اماراتی همچنین با به نمایش گذاشتن تصویری از یک نقشه قدیمی متعلق به سال 1745 میلادی از منطقه، تلاش کرد، اثبات کند که قطر متعلق به بحرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نکته قابل تأمل در این نقشه عبارت خلیج فارس است که احتمالاً خلفان متوجه آن نبوده است.
تاریخ قدیمی ترین اطلس های جهان که نام خلیج فارس در آن استفاده شده، به 500 سال پیش از میلاد مسیح باز می گردد، گرچه این آبراهه در همه متون تاریخی و جغرافیایی عربی، خلیج ‌فارس و بحر فارس نامیده شده، با این حال کشورهای عربی از دهه 1960 میلادی و با گسترش اندیشه‌های پان عربی توسط جمال عبدالناصر تلاش کردند که نام جعلی خلیج عربی را برای خلیج فارس استفاده کنند .
ادعای حاکمیت بحرین بر قطر یکی از موضوعاتی است که طی هفته های اخیر به جنگ کلامی میان دو کشور دامن زده است .
حمد بن عیسی آل خلیفه شاه بحرین هم اخیرا در جمع بزرگان یکی از قبایل این کشور ادعا کرد که حاکمیت آل خلیفه بر قطر از سال 1762 اثبات شده است.
شاه بحرین در این دیدار مدعی شد که قبائل حاضر در قطر در سال 1762 منطقه الزباره در شمال این کشور را به آل خلیفه داده‌اند و بنابراین تمامی شبه جزیره قطر به پایتختی الزباره تحت حاکمیت آل خلیفه درآمده است.
این سخنان بن عیسی با واکنش گسترده کاربران شبکه اجتماعی مواجه شده و بسیاری آن را ایجاد بحران جدید در روابط با قطر عنوان کرده اند .
اختلافات مرزی میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، همواره وجود داشته، اما ادعای حاکمیت بر تمامی کشور قطر آن هم از زبان شاه بحرین بی سابقه است.
شاه بحرین مدعی است که منطقه الزباره در قطر متعلق به بحرین است و این منطقه به مثابه‌ تمام خاک قطر است.
او در مارس( اسفند) هم در دیدار با هیأت روزنامه الاهرام مصر ادعا کرده بود: ما مردم قطر را می‌شناسیم، آن‌ها خانواده و دوستان ما هستند و پیش از حاکمیت آل ثانی مردم ما بودند.
قطر و بحرین بر سر سه جزیره جنان، الزباره و فشت الدبیل اختلاف دارند و وزیر خارجه بحرین در جولای سال گذشته گفته بود که ما آماده بازپس‌گیری این جزایر از قطر هستیم، اما ادعای حاکمیت بحرین بر تمامی کشور قطر، برای اولین بار به طور جدی در کنفرانسی در تاریخ 30 ژوئن (8 مرداد) در منامه با عنوان حاکمیت آل خلیفه بر شبه جزیره قطر.... تاریخ و حاکمیت مطرح شد.
در این کنفرانس شرکت کنندگان مدعی شدند، اسنادی در دست دارند که حاکمیت آل خلیفه بر منطقه الزباره و به تبع آن کشور قطر را ثابت می‌کند.
عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از 5 ژوئن 2017 ( 15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی ، دریایی و هوایی را هم به روی قطر بستند.
این کشورها 13 شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند که پرداخت خراج به آنها یکی از این شروط بود.
قطر با بیان اینکه کشورهای تحریم کننده هیچ دلیل قانع کننده ای برای اثبات ادعای خود ندارد، اجرای این شروط را نقض حاکمیت خود می داند و تاکنون به آنها تن نداده است.

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۲۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صدری‌نسب، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه بانک ذخایر دریایی ایران بر ضرورت توجه به دخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه ملی و همچنین عامل تاثیر گذار در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی عنوان کرد: چرخه تولید و توسعه اقتصادی بر اساس علوم و فناوری‌های نوین در همه حوزه است. در این میان حوزه زیست فناوری با تاثیرات پر شتاب در همه زمینه زندگی از اهمیت زیادی در همه کشور‌ها برخوردار است. در این میان حوزه آبزیان در ایران به ویژه در اکوسیستم خلیج فارس که تنوع خوبی دارد، نیازمند حفاطت و توجه است.

 صدری نسب توضیحات جامع و مفیدی در زمینه  اقیانوس شناسی فیزیکی خلیج فارس، و بررسی اثرات جریان‌های دریایی و ویژگی‌های فیزیکی خلیج فارس بر حضور و تجمع شیلات و آبزیان در مناطق مختلف این خلیج در زمستان و تابستان، راه‌حل‌های کاربردی‌ای را در راستای برنامه‌ریزی هوشمند و هدفمند برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر دریایی و منابع طبیعی خلیج فارس ارائه کرد.

همچنین دکتر ناصر فرخی معاون بین الملل مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این افتتاحیه به پتانسیل بالای خلق ثروت از محصولات دانش بنیان بر پایه منابع زیستی دریایی اشاره کرد و با توجه به آغاز بهره برداری کشور‌های حاشیه خلیج فارس از زیستگاه‌های مشترک با ایران، اهتمام سریعتر به ذخیره سازی نمونه‌های زیستی و بهره برداری از منابع ارزشمند این حوزه را ضروری اعلام کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بانک ذخایر دریایی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاه‌ها حفاطت از ذخایر دریایی سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است