Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالباری عطوان در یادداشتی نوشت: پرسش این است نقشه آمریکا چگونه خواهد بود و آیا دولت قطر را وادار خواهد کرد مثلا روابطش را با ایران قطع کند که هنگام محاصره قطر از آن حمایت کرده است؟

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم، نوشت: سخنانی که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در دانشگاه آمریکایی قاهره ایراد کرد تلاش مأیوسانه برای بهبود وجهه کشورش در خاورمیانه و اطمینان دادن به اسرائیلی‌هاست مبنی بر اینکه آمریکا با استفاده از توانمندی‌های نظامی‌اش برای حفظ اسرائیل تلاش خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توانمندی‌های نظامی به اسرائیل این امکان را می‌دهد که از خودش در برابر ایران دفاع کند. قاهره و دانشگاه آمریکایی و نه ریاض برای تشریح سیاست «خاورمیانه‌ای جدید» آمریکا به صورت هدفمند و دقیق انتخاب شده بود تا قاهره را به نوک پیکان این سیاست تبدیل کند.

در این مطلب آمده است: این حرف وزیر امور خارجه آمریکا خنده‌دار است که گفت کشورش قدرت اشغالگر نیست بلکه نیروی خیرخواه و آزادی‌بخش در خاورمیانه است. گویی وی در اینجا ملت‌هایی بی‌سواد و نادان و فراموش‌کار را مورد خطاب قرار می‌دهد. آیا آمریکا عراق را اشغال و لیبی، یمن و افغانستان را ویران نکرد؟ ترامپ اعتراف کرد که کشورش هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده و آیا این کار خیرخواهی است که سه میلیون عراقی و بیش از سی هزار لیبیایی و یک میلیون افغان را کشته است؟ آیا منظور از آزادسازی همین هرج و مرج خونینی است که در بیش از چهار کشور عربی یعنی سوریه، لیبی، عراق و یمن شاهدیم؟

پمپئو آنجا که گفت «همواره پس از عقب‌نشینی آمریکا، هرج و مرج رخ می‌دهد» به انواع دروغ و فریبکاری در سخنانش متوسل شد. وی همه دخالت‌های نظامی آمریکا در منطقه را به فراموشی سپرده است. همیندخالت‌های نظامی آمریکا سبب بروز هرج و مرج و قتل شده و بذر‌های تندروی را کاشته و خشونت و تروریسم را تشدید و منازعات طائفه‌ای و جدایی‌طلبانه را تثبیت کرده است. آمریکا چه چیزی به ملت‌های سوریه، عراق، لیبی و یمن غیر از ویرانی داده است. آیا میلیارد‌ها دلار را خرج ساخت مساجد، کنیسه ها، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها کرد یا اینکه صرف تخریب زیر ساخت‌ها، گسترش گرسنگی و بیماری‌های کشنده در اثر استفاده از اورانیوم غنی شده و ... کرده است؟

نمی‌دانیم آیا وزیر امور خارجه آمریکا به دعوت از متحدان قدیمی‌اش در خلیج (فارس) برای حل اختلافات دیرینه آنان بسنده خواهد کرد که در اینجا مقصودش قطعا بحران کنونی بین کشور‌های عرب خلیج (فارس) است. واضح است پایان دادن به این اختلافات جایگاه مهمی را در دستور کار سفر کنونی‌اش به خود اختصاص می‌دهد. اما پرسش این است این راه حل‌ها چگونه خواهد بود و آیا دولت قطر را وادار خواهد کرد مثلا روابطش را با ایران قطع کند که هنگام محاصره قطر از آن حمایت کرده است؟ آیا عربستان سعودی و امارات را قانع خواهد کرد با قطر بدون چشم‌پوشی از شرط‌های سیزده‌گانه و مهمترین آن تعطیلی شبکه تلویزنی الجزیره مصالحه کنند؟ اگر این کشور‌ها به فرامین وی پاسخ مثبت ندهند، چه خواهد شد؟

در انتهای این مطلب امده است: آمریکا در سوریه، عراق، یمن و افغانستان شکست خورد و طرحش در لیبی نیز شکست خواهد خورد و تلاش پمپئو برای زیباسازی چهره زشت کشورش و بزک کردن این شکست‌ها تلاش‌های محکوم به شکست است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عبدالباری عطوان نقشه جدید آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۲۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما : بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی" ژئوماتیک ۱۴۰۳" که در نوع خود یکی از نخستین نمایشگاه حوزه اطلاعات مکانی منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود، پس از چهار روز برگزاری و استقبال چشمگیر مخاطبان به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این نمایشگاه با حضور مسئولان مرتبط و تقدیر از غرفه‌های نمایشگاهی برگزار شد.
در این نمایشگاه برای نخستین بار چندین دستاورد نوین دانش‌بنیان که به دست متخصصان شرکت‌های مختلف داخلی تولید شده بود، به نمایش گذاشته شد.
در دو روز نخست این رویداد، همایش ژئوماتیک با حضور استادان دانشگاه‌ها، کارشناسان، مسئولان و دانشجویان، برگزار شد که در آن ضمن سخنرانی مقامات، برخی متخصصان نیز دیدگا‌های خود را ارئه کردند
درحاشیه برپایی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳، چندین نشست تخصصی، سخنرانی و کارگاه‌های تخصصی، با حضور مقامات مرتبط، کارشناسان، استادان دانشگاه و متخصصان برگزار شد.
در نخستین روز همایش، پنج، کارگاه و در روز دوم از بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ (ژئوماتیک ۱۴۰۳)، هفت، کارگاه تخصصی برگزار شد.
بخش نمایشگاهی رویداد ژئوماتیک ۱۴۰۳ نیز شاهد حضور دور از انتظار مخاطبان بود، جایی که ده‌ها شرکت، نوین‌ترین و جدیدترین تولیدات و طرح‌های خود را ارئه کرده بودند.
بیست وهشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی درهشت محور اصلی: ۱- ژئودزی و ژئودینامیک (تعیین موقعیت، ناوبری و چارچوب‌های مختصاتی زمین مرجع وغیره) ۲- فتوگرامتری و سنجش‌ازدور (پهپاد، سامانه‌های پویای تولید و به روزرسانی نقشه و اطلاعات مکانی) ۳- سامانه‌ها و زیرساخت‌های اطلاعات مکانی (GIS & SDI) و مدیریت منابع مکانی غیرمتمرکز ۴- آبنگاری (چارت دریایی، تغییرات تراز دریا، ایمنی دریانوردی، کاداستر دریایی) ۵- کارتوگرافی (اطلس‌های پویا، نقشه‌های تعاملی و تقاضامحور، نام‌های جغرافیایی و تقسیمات کشوری) ۶- فناوری‌های نوین در حوزه اطلاعات مکانی (شهر سه بعدی، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، متاورس) ۷- کاربرد اطلاعات مکانی در (دولت الکترونیک، اقتصاد دیجیتال، حدنگاری، آمایش سرزمین، توسعه دریامحور و سامانه‌های تصمیم یارمکانی) ۸- کاربرد اطلاعات مکانی در (مدیریت بحران، مدیریت منابع طبیعی، اقلیم و محیط زیست، حمل و نقل) برگزار شد.
جاویدانه، رییس سازمان نقشه برداری کشور در این رویداد گفت:باتوجه به تغییرات گسترده تکنولوژی در بخش‌های جمع آوری، پردازش و نمایش اطلاعات در سال‌های اخیر تغییرات و پیشرفت‌های زیادی را تجربه نموده است که عدم آگاهی و استفاده از آن میتواند صدمات جبران ناپذیری را بر بدنه برنامه ریزی، تصمیم سازی و مهندسی کشور وارد نماید. این اهمیت وقتی صدچندان میشود که بدانیم بسیاری از داده‌های دنیای امروز دارای مولفه مکانی بوده و بدون آن کارآیی ندارند.
جاویدانه افزود:به طور کلی لازمست تا داده‌های مکانی با کیفیت مطلوب و با رعایت استاندارد‌های موجود جمع آوری، پردازش و در اختیار کاربران قرار گیرند. چنین اطلاعاتی در یک بستر مشترک میتوانند ضمن کمک به طرح‌های کلان کشور مانند آمایش سرزمین، ثبت و دیگر موارد نیاز‌های موجود در زمینه‌های محیط زیست، تغییرات اقلیم، حمل و نقل، مصرف بهینه منابع را نیز تامین کرده و رشد اقتصادی کشور را به ارمغان آورد.
حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران نیز در همایش گفت:سازمان فضایی کشور از دهه ۸۰ با توسعه سنجش از دور و موارد دیگر فعالیت خود را آغاز کرد که خوشبختانه در ساخت ماهواره و پرتاب گر در مسیر درستی قرار گرفته است.
او افزود:همچنین اقدامات خوبی در حوزه قضایی برداشته شده است به طوری که حوزه فضایی امکان دسترسی به بازده نقشه‌های زمینی را در مدت کوتاه‌تر در اختیار قرار می‌دهد، ماهواره خیام در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته اطلاعات نقشه‌ای را به صورت کامل در اختیار قرار داد.به گفته او، محموله‌های تصویربردار ماهواره پارس ۱ می‌تواند در کمتر از ۱۰۰ روز ۹۵ درصد اراضی کشور را تصویربرداری کند.
همچنین همزمان با برگزاری بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری و اطلاعات مکانی؛ ژئوماتیک ۱۴۰۳ برخی از سفیران و کارشناسان خارجی در محل این رویداد حضور یافتند
برخی از سفیران و کارشناسان خارجی علاوه بر حضور در همایش و نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی این رویداد، از غرفه‌های نمایشگاه زئوماتیک ۴۰۳ نیز بازدید کرده و در جریان پیشرفت‌های علمی کشورمان در این حوزه قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • بزودی، ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • سردار رادان: رضاخان هم نتواست حجاب را از مردم بگیرد / از دانشگاه‌های آمریکا و انگلستان و فرانسه چه خبر؟!
  • امیرعبداللهیان بر توسعه روابط ایران و لبنان تاکید کرد
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • مقام معظم رهبری:رفتار آمریکا در غزه اثبات حقانیت بی‌اعتمادی ایران است/ آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی است
  • پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب راه‌اندازی شود